Laden...

3 redenen waarom stof bestrijding bij de bron beter is dan met afzuigmachines

Stofbestrijding bij de bron werkt effectiever dan het vertrouwen op afzuigmachines

Dit komt door verschillende redenen. Hieronder noemen we de 3 belangrijkste redenen waarom bronbestrijding de voorkeur heeft.

De 3 redenen

1. Voorkomen is beter dan genezen

Bronbestrijding richt zich op het verminderen van de oorzaak van stofvorming in de eerste plaats. Hierdoor wordt de stofvorming bij de bron aangepakt voordat het zich door de ruimte verspreidt. Dat zit anders bij afzuigmachines, die proberen de stof op te vangen nadat het zich al heeft verspreid. Daarom kan bronbestrijding vaak effectiever zijn in het voorkomen van stofvorming en de daaruit voortvloeiende problemen.

2. Energie-efficiëntie

Afzuigmachines vereisen veel energie om stofdeeltjes uit de lucht te verwijderen. In situaties waar bronbestrijding kan worden toegepast, kan dat ook gelijk een energiezuinige optie zijn. Door de oorzaak van stofvorming aan te pakken, wordt de behoefte aan mechanische processen minder, wat zowel kostenbesparingen als milieuvriendelijke voordelen met zich meebrengt.

3. Beter voor de gezondheid en veiligheid

Bronbestrijding heeft directe voordelen voor de gezondheid en veiligheid van werknemers. Het minimaliseert de blootstelling aan schadelijke stofdeeltjes bij de bron, waardoor het risico op gezondheidsproblemen en ademhalingsproblemen minder wordt. Afzuigmachines kunnen niet alle stofdeeltjes verwijderen en lopen het risico om stof ook nog eens te verspreiden.

Kortom, bronbestrijding biedt een actieve benadering om stofproblemen aan te pakken, en in veel gevallen kan het efficiënter en kosteneffectiever zijn dan stofbestrijding met afzuigmachines.

Bescherm je medewerkers met stofbestrijding

Door het stof te bestrijden bij de bron bescherm je je medewerkers beter dan met afzuigmachines. Je voorkomt beter dat ze worden blootgesteld aan stof en het bespaart je energie. Het is tijd voor een veilige werkomgeving. Vraag een gratis demo aan en ontdek hoe we stof verleden tijd maken.

Online
BeePro B.V. X

Chat nu met Wybren

Hallo,

Mochten wij u ergens mee kunnen helpen of een vraag beantwoorden. Probeer dat eens via Whatsapp! Dan krijgt u nog sneller reactie van ons.

Groeten, Wybren | Eigenaar van BeePro B.V.

Whatsapp ons