Laden...

5 Nadelen van Afzuigsystemen

Afzuigsystemen zijn er in zowel huishoudelijke als industriële vorm, beide met hetzelfde doel om schadelijke stoffen uit de lucht te krijgen en een gezonde luchtkwaliteit te behouden.

Hoewel dit systeem onmisbaar lijkt voor het behoud van schone en veilige luchtkwaliteit, kent het op het gebied van stofbestrijding vervelende beperkingen.

Dit zijn de 5 nadelen

Beperkt filtervermogen

Een afzuigkap werkt door vervuilde lucht op te zuigen, deze door speciale filters te leiden waarna deze lucht weer naar buiten wordt afgevoerd. Dit systeem lijkt in theorie erg effectief in het bestrijden van stofdeeltjes in de lucht, maar leert de praktijk dat de filters van deze afzuigsystemen vaak niet voldoende filtervermogen hebben om alle stofdeeltjes effectief op te vangen. 

Hierdoor blijven de zeer kleine deeltjes nog steeds in de uitgefilterde lucht zitten. Helaas zijn deze zeer kleine deeltjes vaak het schadelijkst voor je gezondheid.

Installatie, onderhoud en reiniging

Om de lucht effectief te kunnen filteren moet een afzuigsysteem goed geïnstalleerd zijn en regelmatig onderhouden en gereinigd worden. Als dit niet gebeurt, leidt dit tot een ongelijke luchtstroom, wat ervoor zorgt dat bepaalde gebieden meer aan stof blootgesteld worden als andere. Naast dat het vervangen van de filters een tijdrovende klus is, is het ook erg duur om deze filters te vervangen.

Het kostenplaatje van afzuigsystemen

Aan de installatie van een afzuigsysteem hangt een groot prijskaartje, maar met de installatie ben je er nog niet. Het afzuigsysteem dient regelmatig gereinigd te worden en de filters moeten om de zoveel tijd worden vervangen. 

 

Ook is de levensduur van veel van de onderdelen van het afzuigsysteem een kostenpost. Hier moet je rekening mee houden. Daarnaast vereist een afzuigsysteem een grote hoeveelheid energie, wat leidt tot hogere energierekeningen.

Operationele uitdagingen

Werken met een afzuigsysteem vereist specifieke kennis en training om te garanderen dat het systeem op de juiste manier gebruikt wordt. Wanneer dit systeem niet op de juiste manier wordt bediend, of er niet op tijd onderhoud wordt gedaan, kunnen hier gevaarlijke situaties ontstaan zoals brand of het vrijkomen van schadelijke stoffen.

Het brengt gezondheidsrisico’s met zich mee

Stofbestrijding is heel erg belangrijk voor een gezonde werkomgeving.Hoewel het systeem bedoeld is om de lucht te filteren van schadelijke stoffen en hierdoor de luchtkwaliteit te verbeteren, kan het in sommige gevallen van verkeerd gebruik juist risico’s veroorzaken. 

 

Wanneer je een filter bijvoorbeeld niet tijdig reinigt, verandert het in een broedplaats voor bacteriën en schimmels. Deze bacteriën en schimmels adem je vervolgens weer in. 

 

Ook loopt de verantwoordelijke medewerker risico tijdens het onderhoud, omdat hij of zij in aanraking komt met een hoge concentratie schadelijke stoffen.

Kies voor een effectieve oplossing

Met BeeFoam zijn deze problemen verleden tijd. Dit innovatieve schuim heeft als eigenschap om stofdeeltjes uit de lucht op te vangen en te neutraliseren. Op plekken waar stof grote problemen kan veroorzaken biedt BeeFoam dus de oplossing. 

BeeFoam bestaat uit een fijne mist van schuimdeeltjes die in de lucht wordt gespoten en zich vervolgens hecht aan de fijne stofdeeltjes die zich in de lucht bevinden. Door het schuim worden deze stofdeeltjes zwaarder waardoor ze naar de grond zullen zakken. Vanuit hier kunnen ze makkelijk opgeruimd worden. Hierdoor wordt de hoeveelheid stofdeeltjes in de lucht effectief verminderd.

 

Een aantal voordelen van het gebruik van BeeFoam:

1. Kan worden gebruikt in open ruimtes
In tegenstelling tot afzuigkappen die in openbare ruimtes weinig tot geen effect hebben kan BeeFoam op deze plekken worden toegepast om stof en fijne deeltjes uit de lucht te halen

2. Kostenbesparing op lange termijn

Bij een afzuigsysteem blijf je veel kosten maken aan onderhoud, vervangen van filters en reiniging van het systeem. Bij BeeFoam is dit verleden tijd. Na de installatie zie je de kosten dalen en de werkomgeving wordt veiliger.

3. Mobiliteit; bestrijdt stof waar het nodig is

Sommige BeeFoam systemen zijn mobiel. Dit betekent dat ze in tegenstelling tot een afzuigkap die op een vaste plek wordt verplaatst een BeeFoam systeem verplaatst kan worden naar de plek waar hij op dat moment nodig is.

4. Minder energieverbruik; bespaart op je energierekening en milieuvriendelijk

Ons BeeFoam systeem verbruikt over het algemeen veel minder energie als een afzuigsysteem. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een lagere energierekening hebt, het is ook nog eens beter voor het milieu.

 

Met BeeFoam zijn al je stofproblemen verleden tijd

Vraag een vrijblijvende demonstratie aan en ervaar hoe BeeFoam de stofbestrijding verbeterd en de omgeving veilig houdt.

Tijdens de demonstratie laten we zien hoe makkelijk BeeFoam in gebruik is. Door ons vrijblijvende aanbod maak je zelf de afweging of BeeFoam geschikt is voor je bedrijf.

Online
BeePro B.V. X

Chat nu met Wybren

Hallo,

Mochten wij u ergens mee kunnen helpen of een vraag beantwoorden. Probeer dat eens via Whatsapp! Dan krijgt u nog sneller reactie van ons.

Groeten, Wybren | Eigenaar van BeePro B.V.

Whatsapp ons