Laden...

Fijnstof: Een Onzichtbaar Gevaar

Veel bedrijven hebben problemen met overmatige stofverspreiding en dit heeft grote gevolgen voor de medewerkers. Soms zijn de stofdeeltjes zo ‘fijn’ dat je ze niet met het blote oog kunt waarnemen. Maar wat is fijnstof eigenlijk? Waar komt het vandaan? En nog belangrijker, wat zijn de gevaren voor de gezondheid van uw medewerkers?

Wat is fijnstof?

Fijnstof verwijst naar kleine deeltjes of kleine stofdeeltjes in de lucht die variëren in grootte. Deze deeltjes kunnen worden ingedeeld op basis van hun diameter, en de relevantste categorieën zijn PM10 (deeltjes met een diameter van 10 micrometer of kleiner) en PM2.5 (deeltjes met een diameter van 2,5 micrometer of kleiner). Fijnstof bestaat uit een mengsel van verschillende kleine deeltjes, waaronder stof, roet, pollen, zouten, organische stoffen en chemische verbindingen.

Hoe ontstaat fijnstof?

1. Verbrandingsprocessen

De verbranding van fossiele brandstoffen produceert fijnstof. Denk aan de uitstoot van uitlaatgassen en de verbranding van hout, steenkool en olie.

Industriële activiteiten

Industriële processen zoals metaalbewerking, cementproductie en chemische productie leiden tot de uitstoot van fijnstof. Hier is stofbestrijding dus ook nodig.

Wegverkeer

Het verkeer, inclusief de uitlaatgassen van auto’s en vrachtwagens, slijtage van banden en remmen, en wegoppervlakte-schuring, kan aanzienlijke hoeveelheden fijnstof genereren, vooral in stedelijke gebieden.

BeeFoam

BeePro werkt al jaren met BeeFoam: biologisch afbreekbaar schuim tegen stofverspreiding! BeeFoam is de effectieve oplossing in industriële omgevingen. Het milieuvriendelijke product is speciaal ontworpen om stof op een doeltreffende manier aan te pakken.

Hoe werkt BeeFoam?

Maar hoe werkt BeeFoam? In tegenstelling tot het gebruik van water, dat vochtproblemen veroorzaakt en schade aanricht aan afzuigsystemen, is BeeFoam ontworpen om dit te voorkomen. Onze innovatieve doseerinstallatie mengt het product nauwkeurig met lucht en water, resulterend in langdurig schuim dat stofdeeltjes omhult. Dit schuim verhoogt het gewicht van het stof, waardoor de stofontwikkeling tijdens de verwerking wordt verminderd.

Benieuwd of BeeFoam de juiste oplossing voor uw bedrijf is? 

Vraag een gratis, vrijblijvende demo aan en ervaar de voordelen van BeeFoam voor uw bedrijf! Wij komen graag bij u langs om te laten zien hoe onze producten werken, gratis en zonder verplichtingen. Wel zo fijn, dan kunt u gerust ervaren of onze producten voor u de beste oplossing zijn.

Online
BeePro B.V. X

Chat nu met Wybren

Hallo,

Mochten wij u ergens mee kunnen helpen of een vraag beantwoorden. Probeer dat eens via Whatsapp! Dan krijgt u nog sneller reactie van ons.

Groeten, Wybren | Eigenaar van BeePro B.V.

Whatsapp ons