Laden...

Soorten stof en hun effecten op de gezondheid

Ontdek welke verschillende soorten industrieel stof er zijn en wat hun impact is. Wil je je stofprobleem oplossen? Vraag dan je demo aan.

Soorten industrieel stof en hun gevaren

Fijn stof - Onzichtbare bedreiging

Fijn stof, bestaande uit minuscule deeltjes afkomstig van materialen zoals hout, metaal, cement en chemische stoffen, is een van de meest voorkomende vormen van industrieel stof. Fijn stoffen ontstaan door processen waar materialen worden bewerkt zoals slijpen, zagen, schuren en door verbranding van brandstoffen. Deze stofdeeltjes worden ingeademd en leiden in veel gevallen tot ademhalingsproblemen en in sommige gevallen hart- en vaatziekten.

Chemische stof - Giftige bedreiging

Industrieën waar chemicaliën gebruikt worden, zoals de farmaceutische, chemische verfindustrie, produceren vaak chemisch stof. Deze deeltjes kunnen toxisch zijn en acute of chronische gezondheidsproblemen veroorzaken en sommige chemische zijn brandbaar waardoor er kans zijn op branden of explosies op de werkvloer

Bulkstof - Grote hoeveelheden, groot gevaar

Bulkstof ontstaat vaak bij de behandeling en verwerking van grote hoeveelheden materialen, zoals graan, steenkool, erts en meel. Het ophopen van bulkstof in opslagruimtes en productiegebieden kan een potentieel gevaar vormen, zoals stofexplosies of ademhalingsproblemen.

Explosief stof - Een tikkende tijdbom

Explosief stof, ook bekend als brandbaar stof, kan zich ophopen in een industriële omgevingen en vormt een aanzienlijk explosiegevaar. Door stofdeeltjes die zich ophopen in ruimtes waar ze niet goed van verwijderd worden en een ontstekingsbron kan het exploderen, wat kan leiden tot ernstige schade aan gebouwen, apparatuur en verwondingen aan werknemers.

Stofbestrijding in de praktijk met BeeFoam

Het verminderen van stofophoping en de gevaren hiervan is essentieel bij het creëren van een schonere, veiligere werkomgeving. Het begint met het aanpakken van de bron van de problemen. BeeFoam is de oplossing om deze uitdagingen aan te pakken.

Online
BeePro B.V. X

Chat nu met Wybren

Hallo,

Mochten wij u ergens mee kunnen helpen of een vraag beantwoorden. Probeer dat eens via Whatsapp! Dan krijgt u nog sneller reactie van ons.

Groeten, Wybren | Eigenaar van BeePro B.V.

Whatsapp ons