Laden...

Stofbestrijding voor een veilige en fijne werkomgeving

Stofbestrijding is het tegengaan van stof in allerlei soorten en maten met verschillende technieken en producten. Miljoenen bedrijven van over de hele wereld hebben er last van: stofproblemen. Vervuilde werkplaatsen, slecht zicht, slijtende machines, stofproblemen vind je in elke hoek. Vaak lijkt het alsof stof uit het niets tevoorschijn komt, met name als er net is schoongemaakt.

Alhoewel het bestrijden van stof aanvoelt als een strijd niet nooit gewonnen kan worden, is het zeer zeker wel een strijd die de moeite waard is om aan te gaan. Wij zijn dé specialist in stofbestrijding.

Stofbestrijding industrieel

Vaak is overmatige stofophoping een probleem in industriële ruimtes, zoals in de mijnbouw, afvalverwerking, recycling of de bouw. Stof hoopt zich in deze ruimtes of op deze plaatsen gemakkelijk op, wat leidt tot verschillende problemen. Vooral in de binnenruimtes kan stofophoping een zwaar probleem vormen.

Bij te veel stof binnen kan de gezondheid van medewerkers zelfs gevaar in het gevaar komen.

Stofbestrijding bij sloop

Stofbestrijding bij sloop zien we het vaakst voorbij komen bij onze klanten, onze producten zijn er dan ook speciaal op aangepast. Tijdens stofbestrijding bij sloop wordt ervoor gezorgd dat stof zich niet overmatig ophoopt bij de sloop van gebouwen, installaties of woningen. Dit wordt gedaan door het stof producerende materiaal in te spuiten met ons milieuvriendelijke product BeeFoam.

Stofbestrijding bij sloop is belangrijk voor de gezondheid van uw medewerkers, maar ook voor de levensduur van uw machines. Door stofbestrijding wordt het zicht verbeterd en dalen stofdeeltjes sneller naar de grond, waardoor er minder stofdeeltjes worden ingeademd en op machines blijven liggen. Ook voorkomt u met stofbestrijding dat stofdeeltjes zich in (bewegende) delen van machines nestelen, wat overmatige slijtage tot gevolg kan hebben.

Waarom stofbestrijding

U zult denken, waarom stofbestrijding? Stof zorgt er niet alleen voor dat een woon- of werkomgeving smerig oogt, maar kan zoals eerder aangegeven ook een negatieve invloed hebben op de menselijke gezondheid.

Meestal bepalen het type stof en de grootte van deze stofdeeltjes hoe schadelijk stof voor ons lichaam is. Grote stofdeeltjes blijven hangen in de neus of in de mond en komen dus niet verder in het lichaam, wat ze relatief onschadelijk maakt. Kleinere stofdeeltjes zijn over het algemeen veel schadelijker, omdat deze stofdeeltjes tot in onze longen kunnen doordringen. De allerkleinste fijnstof deeltjes kunnen volgens experts zelfs direct tot in de bloedbaan doordringen, waardoor de gevolgen voor de gezondheid niet te overzien zijn.

Daarnaast is het ook voor de veiligheid van uw medewerkers van essentieel belang dat u aan stofbestrijding doet. Door de ophoping van stof kan het voorkomen dat medewerkers in sommige situaties te weinig zicht hebben bij wat ze doen, wat voor gevaarlijke scenario’s kan zorgen. Naast deze twee voornaamste redenen om te werken aan stofbestrijding, hebben we nog een aantal voordelen van stofbestrijding voor u op een rij gezet.

De voordelen van stofbestrijding

1

Betere arbeidsomstandigheden

Door stofbestrijding kunnen uw medewerkers veilig ademen.

2

Veilige werkomgeving

Stof blokkeert niet langer het zicht, waardoor de werkomgeving veiliger wordt.

3

Minder slijtage aan machines

Machines hebben minder last van problemen en slijtage doordat er veel minder stof ophoopt.

4

Milieuvriendelijk

Dankzij stofbestrijding komen er minder schadelijke stoffen in het milieu terecht.

5

Verhoogde productiecapaciteit

Uw medewerkers werken sneller, veiliger en gezonder, wat uw productiecapaciteit verhoogt.

Meest voorkomende plekken voor stofproblemen

Productiehallen

In de productiehal kunnen allerlei soorten vervuiling ontstaan in de binnenlucht. Ondanks dat in deze branches vaak gewerkt wordt met bronafzuiging, blijven de kleine stofdeeltjes in de lucht dwarrelen en slaan uiteindelijk neer op de producten en machines. De stoffen die in de lucht blijven hangen vormen een gevaar voor de gezondheid van het personeel. Als ze neerslaan leiden ze tot machinestoringen, hoge schoonmaakkosten en vormen ze een risico voor de hygiëne. Daarom is stofafzuiging in de productiehal benodigd.

Grote hopen puin

Tijdens het bouw-, sloop- en verbouwproces komt iedere dag weer een grote hoeveelheid stof vrij. En het werken met stof brengt nogal wat risico's met zich mee. Werknemers in de bouw hebben een vergrote kans op het krijgen van ziekten als silicose, chronische bronchitis of erger nog: longkanker.

Stortplekken

Uiteraard wordt veel van dit puin op de stort gebracht. Hier ontstaat dan ook een grote hoeveelheid stof die schadelijk is voor de mensen die de stort rondlopen.

Meer weten

Mijnbouw

Bij het onttrekken van stoffen uit een mijn komen ook schadelijke stoffen kijken. Deze stoffen zijn onder andere kwartstoffen die erg schadelijk zijn voor de werknemers die dit inademen, maar zijn ook schadelijk voor machines en het omgevingszicht, wat kan zorgen voor gevaarlijke situaties.

Meer weten

Stofvrij in zeven stappen

1

U vult het contactformulier in op onze website.

2

Binnen twee werkdagen nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen.

3

Wij komen gratis bij u langs op locatie met de benodigde apparatuur.

4

De werking van ons product BeeFoam wordt door ons gedemonstreerd op uw materialen.

5

Afhankelijk van uw wensen duurt de demonstratie ongeveer drie à vier uur.

6

Onder het genot van een lekkere bak koffie bespreken we gezamenlijk de mogelijkheden en uw wensen.

7

Als de demo u bevalt, brengen we een vrijblijvende offerte uit.

Stofbestrijding industrieel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Stofbestrijding bij sloop

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De werking van BeeFoam

Het onderdrukken van stof wordt vaak geprobeerd met alleen water. Het nadeel hiervan is dat dit een groot vochtprobleem geeft met als gevolg dat afzuiginstallaties beschadigd raken en uiteindelijk niet meer optimaal werken. Daarnaast is deze methode ontzettend slecht voor het milieu, aangezien u veel water verbruikt en het grondwater kunt vervuilen.

BeeFoam heeft deze nadelen niet. De werking van BeeFoam is als volgt: in een door ons ontwikkelde doseerinstallatie wordt BeeFoam in de perfecte verhouding gemengd met water en lucht. Hierdoor ontstaat een langdurig schuim wat aangebracht wordt op het te behandelen oppervlak of product.

Het schuim bindt zich aan het stof, waardoor het stof verzwaart en niet langer door de lucht zweeft. Hierdoor ondervindt u minder last van hinder door stofontwikkeling bij de verwerking van uw materialen.

BeeFoam is volledig biologisch afbreekbaar en wordt geproduceerd in Nederland. Een bijkomend voordeel van BeeFoam is dat het eindproduct drie tot twaalf dagen stofvrij verwerkt kan worden!

  DEMO

  Vraag uw gratis DEMO aan

  Kunt u niet wachten op de gratis demonstratie en wilt u alvast meer weten over ons product BeeFoam? Dit middel tegen stofbestrijding is biologisch afbreekbaar en bindt stof en zwevende deeltjes samen om zo stofvorming te reduceren. Lees meer over BeeFoam of bestel nu alvast onze gratis brochure!


  Online
  BeePro B.V. X

  Chat nu met Wybren

  Hallo,

  Mochten wij u ergens mee kunnen helpen of een vraag beantwoorden. Probeer dat eens via Whatsapp! Dan krijgt u nog sneller reactie van ons.

  Groeten, Wybren | Eigenaar van BeePro B.V.

  Whatsapp ons