Stofbestrijding

Miljoenen bedrijven over de hele wereld hebben er last van stofproblemen. Vaak lijkt het alsof stof uit het niets tevoorschijn komt, met name als er net is schoongemaakt. Alhoewel het bestrijden van stof aanvoelt als een strijd niet nooit gewonnen kan worden, is het zeer zeker wel een strijd die de moeite waard is om aan te gaan. Wij zijn de specialist in stofbestrijding.

Contact opnemen.

BeePro BV biedt verschillende producten en diensten op het gebied van stofbestrijding en recycling. BeePro BV richt zich voornamelijk op recycling industrieën en industriële processen met betrekking tot stofbestrijding. Ons doel is om minder schadelijke stoffen in het milieu terecht te laten komen.

Wat is stof?

Stof is niets anders dan ontzettend dunne flintertjes die zijn ontstaan door het uit elkaar van van een groter stuk materie. Het probleem met stof is dat het overal is en ontstaat. Stof ontstaat bij de verplaatsing van je personeel, de productie van goederen, bij het klussen en zelf bij het opruimen van stof ontstaat stof. Al het stof, dat door het kleinste zuchtje wind wordt opgetild, moet ook weer ergens neerkomen. En zo verrijkt neerdwarrelend stof de bodem, voedt het kleine levensvormen zowel op land als in zee, maar kan het ook ziek maken, bijvoorbeeld als het in te grote hoeveelheden in onze longen terechtkomt.

Stofbestrijding is het tegengaan van stof in allerlei soorten maten en met verschillende technieken en producten. BeePro doet dit voornamelijk met BeeFoam, een product dat we speciaal samen hebben gesteld om stof ‘’te vangen’’.

Waarom stofbestrijding?

Stof zorgt er niet alleen voor dat een woon- of werkomgeving smerig oogt, maar kan ook een invloed hebben op onze gezondheid. Meestal bepalen het type stof en de grootte van deze stofdeeltjes hoe schadelijk dit voor ons lichaam is. Grote stofdeeltjes blijven hangen in de neus of in de mond en komen dus niet verder in het lichaam. Kleinere stofdeeltjes zijn dus veel schadelijker, omdat deze stofdeeltjes onze longen kunnen penetreren, en de allerkleinste fijnstof deeltjes kunnen volgens experts zelfs direct tot onze bloedbaan doordringen.

Daarnaast is het ook voor de veiligheid van uw medewerkers van essentieel belang dat u aan stofbestrijding werkt. Door de ophoping van stof kan het voorkomen dat medewerkers in sommige situaties te weinig zicht hebben bij wat ze doen, wat voor gevaarlijke scenario’s kan zorgen. Naast deze twee redenen om te werken aan stofbestrijding, hebben we nog een aantal voordelen van stofbestrijding voor u op een rij gezet.

Voordelen van stofbestrijding

Uitstekende stofbindende eigenschappen

BeeFoam bindt stof en zwevende deeltjes samen om zo de stofvorming te reduceren.

Z

Betere arbeidsomstandigheden

Met ons unieke stof bestrijdingsproduct BeeFoam zorgen wij voor een langdurige en kwalitatieve oplossing voor uw stofproblemen, zodat ook medewerkers veiliger kunnen werken.

Minder slijtage aan machines

Doordat er minder stof ophoopt, lopen machines minder snel vast en treedt er minder slijtage op.

Milieuvriendelijk

Wij zorgen dat er minder schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen door middel van stofbestrijding. Zo creëren we een betere leefomgeving en een veilige werkomgeving.

De functie van BeeFoam

Het onderdrukken van stof wordt veelal geprobeerd met alleen water. Het nadeel hiervan is dat dit een groot vochtprobleem geeft met als gevolg dat afzuiginstallaties beschadigd raken en uiteindelijk niet meer optimaal functioneren. Daarnaast is deze methode ontzettend slecht voor het milieu.

Voor BeeFoam gelden deze nadelen niet. Wij hebben een doseerinstallatie ontworpen dat ervoor zorgt dat het product in de juiste verhoudingen gemengd wordt met lucht en water. Er ontstaat langdurig schuim dat aangebracht wordt op het materiaal dat bewerkt moet worden. Het schuim bindt zich aan het stof en maakt deze zwaarder. Bij de verwerking van het materiaal wordt de stofontwikkeling tegengegaan. Een bijkomend voordeel van BeeFoam is dat het eindproduct drie tot twaalf dagen stofvrij verwerkt kan worden!

Meest voorkomende plekken voor stofproblemen

Productiehallen

In de productiehal kunnen allerlei soorten vervuiling ontstaan in de binnenlucht. Ondanks dat in deze branches vaak gewerkt wordt met bronafzuiging, blijven de kleine stofdeeltjes in de lucht dwarrelen en slaan uiteindelijk neer op de producten en machines. De stoffen die in de lucht blijven hangen vormen een gevaar voor de gezondheid van het personeel. Als ze neerslaan leiden ze tot machinestoringen, hoge schoonmaakkosten en vormen ze een risico voor de hygiëne. Daarom is stofafzuiging in de productiehal benodigd.

r

In grote hopen puin

Tijdens het bouw-, sloop- en verbouwproces komt iedere dag weer een grote hoeveelheid stof vrij. En het werken met stof brengt nogal wat risico’s met zich mee. Werknemers in de bouw hebben een vergrote kans op het krijgen van ziekten als silicose, chronische bronchitis of erger nog: longkanker.

Stortplekken

Uiteraard wordt veel van dit puin op de stort gebracht. Hier ontstaat dan ook een grote hoeveelheid stof die schadelijk is voor de mensen die de stort rondlopen.

Mijnbouw

Bij het onttrekken van stoffen uit een mijn komen ook schadelijke stoffen kijken. Deze stoffen zijn onder andere kwartstoffen die erg schadelijk zijn voor de werknemers die dit inademen, maar zijn ook schadelijk voor machines en het omgevingszicht, wat kan zorgen voor gevaarlijke situaties.

Een gratis demonstratie op locatie

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Dan kunt u een gratis demonstratie op locatie aanvragen. Neem contact met ons op voor het inplannen van een demonstratie.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

BeePro BV

Trekwei 9
9033 WC Deinum

 

+31 622 93 52 90

info@beepro-bv.com