Laden...

Veelvoorkomende stofproblemen in de industrie

Een schone en veilige werkomgeving is van essentieel belang voor een succesvol bedrijf. De dagelijkse werkomgeving heeft diepgaande gevolgen voor de prestaties van uw bedrijf, de gezondheid van uw personeel en de tevredenheid van uw klanten. Een specifiek aspect van de werkomgeving dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de hoeveelheid stof… Hieronder de veelvoorkomende stofproblemen in de industrie.

De veelvoorkomende stofproblemen

1: Ontevreden klanten

Wanneer u of uw klanten producten rechtstreeks uit het magazijn ontvangt, heeft de staat van deze producten een grote impact op de klanttevredenheid. Het is belangrijk dat vuile en stoffige producten worden vermeden. Bovendien bestaat het risico dat klanten hun negatieve ervaringen delen, wat schadelijk kan zijn voor uw merkreputatie.

2: Verhoogde kosten

Een toename van stof op de werkplek leidt tot verhoogde schoonmaakinspanning. Dit betekent dat werknemers kostbare tijd besteden aan schoonmaken in plaats van aan hun kerntaken, of dat er extra kosten worden gemaakt voor het inhuren van een schoonmaakbedrijf.

 

Stof in de lucht kan de werking van machines verstoren, wat leidt tot stilstand en verminderde productiviteit. Daarnaast kan de ophoping van stof op de werkplek de temperatuur beïnvloeden, aangezien deze ophoping de efficiëntie van machines en apparatuur na verloop van tijd vermindert.

3: Slecht bedrijfsimago

Een vieze en niet hygiënische werkomgeving kan een negatieve indruk achterlaten bij werknemers, klanten en investeerders, dit is schadelijk voor het imago van het bedrijf. Bovendien moet je als bedrijf je steeds vaker voorbereiden op inspecties, vooral als je strikte veiligheidsnormen moet volgen. Dit brengt risico’s met zich mee.

4: Inefficiënte processen

Als er stof in de machines komt, kunnen ze schade oplopen en kapotgaan. Vooral geautomatiseerde processen met sensoren hebben vaker problemen door stof. Hierdoor moet je meer geld uitgeven aan reparaties. Als de machines vaak stilvallen, werken ze niet goed en kan dit impact hebben op je omzet. Dit kan slechte gevolgen hebben voor hoe goed je bedrijf concurreert met andere bedrijven.

5: Onveilige en ongezonde werkomgeving

Langdurige blootstelling aan stof heeft ernstige gezondheidsrisico’s. Dit kan variëren van huid en -oogirritatie tot ernstige longaandoeningen. Stof kan de ogen en huid irriteren, en sommige stoffen, zoals houtstof en glasvezelstof, kunnen zelfs huidkanker veroorzaken. Silicose is een ernstige longziekte die ontstaat door langdurige blootstelling aan kristallijn silica, vaak geassocieerd met beroepen zoals bouwvakkers en glasproducenten. Daarnaast kunnen fijne deeltjes ademhalingsproblemen veroorzaken, waaronder astma, COPD en longontstekingen.

Bescherm je medewerkers met stofbestrijding

Door het stof te bestrijden bij de bron voorkom je bovenstaande problemen en bescherm je je medewerkers beter. Het is tijd voor een veilige werkomgeving. Vraag een gratis demo aan en ontdek hoe we stof verleden tijd maken.

Online
BeePro B.V. X

Chat nu met Wybren

Hallo,

Mochten wij u ergens mee kunnen helpen of een vraag beantwoorden. Probeer dat eens via Whatsapp! Dan krijgt u nog sneller reactie van ons.

Groeten, Wybren | Eigenaar van BeePro B.V.

Whatsapp ons